4 Mart 2014 Salı

Yorum:Avcı | Jennifer L.Armentrout

Melez Sözleşmeleri’nden unutulmaz bir final!

Kitap:Avcı
Yazar:Jennifer L.Armentrout
Yayınevi:DEX
Sayfa Sayısı:368
Tür:Fantastik
Puan:4,5/5
Ölümlü dünya yavaş yavaş tanrıların yarattığı kaosa teslim olurken, Alexandria Andros, onu kendi yeteneklerinden şüpheye düşüren korkunç mağlubiyetin yaralarını bir an önce sarıp, savaşı sona erdirmek zorunda.
Alex ve sonsuz aşkı Aiden St. Delphi engelleri aşıp, tüm zamanların en tehlikeli tanrısını serbest bırakmak için Yeraltı’na giderken, ezeli düşmanlarına güvenmeliler.
Alex korkunç bir seçimle karşı karşıya: ya her şeyi ve ona güvenen herkesi imha edecek… ya da kendini.
New York Times ve USA Today’in çoksatan listelerinden uzun süre inmeyen Melez Sözleşmeleri; Melez, Safkan, Tanrı ve Apollyon’dan sonra beşinci kitap Avcı ile çarpıcı bir şekilde son buluyor!

-Yorum-
Yorum,hem bu kitap hem de bir önceki kitap olan ''Apollyon'' hakkında spoiler içermektedir.Bu kitapları henüz okumayanların yorumu şimdilik es geçmelerini tavsiye ederim.

Apollyon'un sonunda bildiğiniz gibi Alex,asıl düşmanının kim olduğunu öğrenmiş ve savaş tanrısı olan Ares’ten tam anlamıyla ölümüne bir dayak yemişti.Avcı ise Alex’in iyileşmek için Olimpos’dan geri dönmesi ile başlıyor.Hala yaşadığı savaşın fiziksel yaralarını üzerinden atamayan Alex,bir yolunu bulup Seth ve Lucian’a yardım eden Ares’i durdurmalıdır.

İşte bunun içinde Alex ve diğerleri üniversiteye gidip kendileri gibi gerek Seth ile savaşmak isteyen gerekse ondan korunmak için buraya gelen yüzlerce safkan ve melezle bir araya gelir. Artık Alex bu safkan ve melezlerle bir olup Seth ve Ares’e karşı bir ordu kurmaya başlamıştır.

Kitabın ilk başları biraz sıkıcı başlamaştı doğrusu.Okurken biraz zorladım kendimi ama sonra yavaş yavaş toparladı ve bir olayla tam anlamıyla geri döndü diyebilirim. Bu olayda uzun zamandır ortalarda görünmeyen Seth’in geri gelmesi ve Alex ile karşılasmasıydı.Tabi Seth gelip hemen Alex’in Apollyon güçlerini kendisi için almaya çalışmadı,ama çok daha şaşırtıcı bir şey oldu.Seth tüm bu Alex’in Ares ile olan kavgasından bi haber olduğunu ve hepsinin Ares ve Lucian arasındaki anlaşma yüzünden olduğunu öğrenir.


Bundan sonra da işte şaşırdığım o kısım geliyor.Bu ihanete dayanamayan Alex herkesin gözü önünde tabancasını çıkarıyor ve Lucian’ı alnının ortasından vuruyor. Bu kısım kitapta şaşırdığım ve temponun arttığı bir kısım olmuştu.

İlerleyen bölümlerde Alex ve diğerleri her ne kadar bir orduları olsa da daha fazla yardıma ihtiyaç duyuyorlar. O yüzden de tanrıların yardımıyla savaş tanrısı olan Ares ile çarpışmalarında onlara yardımcı olacak,Ares’ten daha güçlü birini çağırıyorlar.Yani Titanların savaş tanrısı Perses'i.Böylece Alex ve üniversitedekileri,Perses’in yardımıyla eğitim almaya başlıyorlar.

Kitapta bazen,’şu bölüm neden yazılmış,oldukça gereksiz olmuş’ dediğim kısımlar oldu ama daha sonra ki bölümlerde gerçekleşen savaş kısımları bu olumsuzluğa çok takılmamamı sağladı. O kısımlar oldukça aksiyon doluydu diyebilirim.


Kitabın sonu ise gerçekten çok iyiydi.Gerek savaş kısımları gerekse savaştan sonra anlatılan kısımlar kitabın sonunu gerçekten beğenmemi sağladı.Ve seri kendisine yakışır bir şekilde son buldu diyebilirim.Son olarak kitaba verdiğim puana geçiyorum ve yorumu burda bitiyorum.Kitaba,ilk sayfalarda sıkılmam ve olayların savaş ilerlemesi yüzünden yarım puancık kırarak 4,5 puan veriyorum. 

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Subscribe to our Newsletter

Contact our Support

Email us: Support@templateism.com

Our Team Memebers