6 Ağustos 2012 Pazartesi

Gece Nöbeti-Tess Gerritsen

Gece Nöbeti-Tess Gerritsen
Orjinal Tanıtım:
Bir yanda büyük şehir hastanelerinin baş döndürücü kalabalığında kazanılan deneyim ve başarılar; diğer yanda küçük bir kasabanın acil servisinde, mezarlık vardiyası da denen sakin gece nöbetleri.

Bir yanda gece yarısı anlaşılamayan bir nedenle hastaneye bırakıldıktan sonra kaybolan yaşlı bir adam; diğer yanda her şeyden habersiz, patlamaya hazır birer saatli bomba gibi sokaklarda dolaşan kadınlar.

Bir yanda bakıma muhtaç yaşlı bir anne, mutsuz bir kızkardeş ve parçalanmak üzere olan bir aile;diğer yanda kuşkular üzerine kurulu, kaçamak bir aşk.

Ve hepsinin ortasında tek başına bir kadın doktor: Toby Harper. Başta mesleki itibarını kurtarmak için giriştiği onur mücadelesi, bir süre sonra karanlık güçlerin de dahil olmasıyla, ölümcül bir kedi fare oyununa dönüşüyor. Kayıp bir hastanın peşinde, kendisini tehlikenin tam ortasında bulan Toby Harper'ın heyecan dolu hikâyesi beklenmedik sonuyla kanınızı donduracak.


                                     

                         
Benim Yorumum:

Önce yazar hakkında kısa bir bilgi ile başlayalım.Tess Gerritsen 1953 doğumlu,Çin asıllı doktor ve yazardır.Mesleği sırasında gerilim tarzı romanlar yazmaya da başlamıştır.Daha sonra mesleğini bırakıp yazarlık ile hayatına devam etmiştir.Sanırım hayatı hakkında bu kadar bilgi yeterlidir.Tüm kitaplarında da olduğu gibi bu kitabında da mesleğinin de vermiş olduğu bilgi ve deneyimle ‘’tıbbi’’ konularda başarılı olduğunu söyleyebiliriz.Kitabın konusuna gelecek olursak:Kitabın ana karakteri olan Dr.Toby Harper,Springer adlı hastanede çalışan sıradan birisidir.Günleri her doktorun olduğu gibi hastalarla geçmektedir.Bir gün anlaşılamayan bir sebeple hastaneye bırakılan yaşlı bir adam Toby için sıradan bir hasta gibi gözükür.Ama her şey gözüktüğü gibi değildir.Olaylar devam ederken bu hasta aniden ortadan kaybolur ve Toby Harper da hastasını bulmaya çalışırken çok daha kötü ve karmaşık olaylara tanık olur.Kitap Toby’nin bu sır perdesini aralamaya çalışmasını ve aslında bu olayların ardında karanlık güçlerin olduğunu fark etmesi kadar ilerlemektedir.Kitabın sonlarına doğru ise yazar becerisini konuşturmuş diyebilirim.Aslında çok abartılacak bir son değildi ama yine insanı etkileyen (en azından beni etkileyen) bir son yazdığı söylemek isterim.Son olarak gayet güzel bir kitap olduğunu ve okunması gerektiğini düşünüyorum.

2 yorum:

  1. Tam bir Tess hayranıyım.Çoğu kitabını okudum ama bununla beraber birkaç kitabını okumadım daha.Bunu da okumam lazım.Tanıtım için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  2. Tess gerçekten güzel yazıyor.Dünyaca ünlü tıbbi-gerilim kraliçesi zaten.Rica ederim. :)

    YanıtlaSil

 

Subscribe to our Newsletter

Contact our Support

Email us: Support@templateism.com

Our Team Memebers