11 Kasım 2012 Pazar

31. ULUSLARARASI İSTANBUL KİTAP FUARI


Malum kitap sever herkesin heyecanla beklediği 31. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'na sayılı günler kaldı.17-25 Kasıım tarihleri arasında yapılacak olan kitap fuarına ilginin büyük olacağı şimdiden belli oluyor.Herkes yavaş yavaş almak istediği kitapların listesini oluşturmaya başladı bile.Mai Kalem olarak bizde internette yorumlarını okuduğumuz ve beğendiğimiz birkaç kitap ismi çıkardık.Bilgi edinmek isteyen ya da henüz hangi kitabı alacağı konusunda kararsız kalanlar için Mai Kalem olarak beğendiğimiz birkaç kitaptan bahsetmek istiyorum.Böylece herkes bu kitaplar hakkına birazda olsa fikir edinmiş olacaktır.Almayı düşündüğüm kitapların listesi ve kitap hakkında yorum ve içerikler işte burada:




1) Erebos- U.Poznanski


Arka Kapak
Bu bir oyun,
Seni izliyor,
Seninle konuşuyor,
Ödüller dağıtıyor,
Seni test ediyor,
Tehditler savuruyor,
Onun tek bir amacı var:
Seninle oyun oynamak istiyor.


Oyuncularıyla oynayan bir oyun!

Bu oyunu oynayacak kadar cesur musunuz?

Aklınızı sürekli meşgul edecek, etkisinden günlerce kurtulamayacağınız ve size baştan sona tırnaklarınızı yedirtecek kadar sıradışı, gizemli, heyecan ve gerilim yüklü bir roman arıyorsanız Erebos tam size göre...



2) 500 - Matthew Quirk

Arka Kapak

Kim 500'den güçlü olabilir?
500'ün sırlarını bilen adam.

Ben Mike Ford, geçen yıl Harvard Hukuk'tan mezun oldum ve Amerika'nın en güçlü lobi şirketi Davies Group için çalışıyorum. İşim dünyayı yöneten 500 kişiden "talep"te bulunmak. Neden tekliflerimiz her koşulda kabul ediliyor, patronum Henry Davies'in sırrı ne? Size yemin ederim, hiç öğrenmemeye razıydım. Zorunda bırakıldım.

Şimdi hayatımı geri istiyorum. Ama ruhunu şeytana satmışsan, geri almak için önce şeytanın fiyatını bulman gerekir.

Siyasi entrikalar, akıl oyunları ve nefes kesen aksiyonu olağanüstü bir şekilde bir araya getiren 500, tüm dünyada geniş yankı uyandırdı; toplam 20 dile çevrilen kitap, yakın zamanda büyük bütçeli bir prodüksiyon olarak beyaz perdeye aktarılacak. 



3) Başlat - Ernest Cline 

Arka Kapak
Yıl 2045 ve dünya çok çirkin bir yer.
Uygarlıkları felce uğratan enerji krizi, tam anlamıyla felakete dönüşen iklim değişikliği, kıtlık, yoksulluk, bulaşıcı hastalıklar ve geriye kalan son kaynaklar için süren nükleer savaşlarla cehenneme dönen bir dünya... Ve bu dünyada yaşamak zorunda olan tüm talihsiz insanlar gibi, henüz on sekiz yaşındaki Wade Watts da uyanık olduğu zamanın neredeyse tamamını bir simulasyonun içerisinde geçiriyor.

İstediğiniz kişi olabileceğiniz, istediğiniz yerde yaşayabileceğiniz ve istediğiniz şeyleri yapabileceğiniz bir yer olan, insanlığın son vahası, sanal dünya OASIS'te. Ve bir gün OASIS'in yaratıcısı James Halliday ölüyor. Arkasında bıraktığı milyonlarca dolarlık bir servetle. Ancak bir sorun var. Ortada bir varis yok. James Halliday bütün mirasını tek bir kişiye bıraktı. Yarattığı devasa sanal dünya OASIS içinde sakladığı üç anahtarı bulacak olan kişiye. İşte dünya çapındaki kıran kırana mücadele böyle başladı. Ve anahtara giden ilk ipucunu Wade Watts buldu.   
Hazır mısınız ?



4) Ağustos Böcekleri Ağladığında - Charles Martin



Arka Kapak
Acı dolu geçmişiyle bir adam, şüpheli bir geleceği olan, porselen bir bebeğin vücuduna yerleştirilmiş bir erkek Fatma ve ikisinin, kalplerini iyileştirmek için birlikte çıktıkları yolculuk...

Her şey bir Güney kasabasında, gölgede kalan bir şehir meydanında başlar. Yaşama sevinciyle dolu yedi yaşındaki bir çocuk limon standında hareketli bir iş yürütüyordur. Ancak küçük kızın güzel, sarı elbisesi göğsündeki çirkin yarayı saklayamaz. Yabancıysa bu konuda çok şey biliyordur ancak bildiklerini kendine saklar.

Radyosu gümbürdeyen, sallana sallana köşeyi dönmekte olan, eski püskü ekmek kamyonuysa ikisinin de hayatını değiştirmek üzeredir.






5) Gabriel'in Cehennemi - Sylvain Reynard


Arka Kapak

Uluslararası en çok satan yazarlardan biri olan Sylvain Reynard'tan, bir adamın bağışlanmasının ve kadının cinsel uyanışının unutulmaz öyküs...

Hayli muammalı ve son derece seksi bir adam olan Profesör Emerson, gündüzleri saygın bir Dante uzmanı olarak yaşamını sürdürür, ama gecelerini hiç çekingenlik içermeyen bir cinsel zevke ayırır. Ün salmış yakışıklılığını ve üst düzey cazibesini kullanarak her hevesini tatmin etmeyi başarır, ama için için de karanlık geçmişinden ötürü acı çekmekte, tüm bağışlanma umutlarını yitirmiş olduğuna derinden derine inanmaktadır.

Masum güzel Julia Mitchell, sınıfına lisansüstü öğrencisi olarak yazılınca, cazibesi ve Julia'yla olan esrarengiz bağlantısı yüzünden Profesörün hem kariyeri tehlikeye girecek, hem de hayatında geçmişiyle bugününü karşı karşıya getiren bir olaylar dizisi başlamış olacaktır.

Gabriel'in Cehennemi, yasak aşk, baştan çıkarma ve ruhsal bağışlanma gibi alanları yoklayan ilginç, sürükleyici, vahşicesine ihtiras dolu bir yolculukta, bir erkeğin kendi kişisel cehenneminden kurtulup imkânsız sandığı şeye, bağışlanmaya ve mutluluğa ulaşmasının öyküsüdür.

"Sen sadece şanssızlıkları üzerine çekiyorsun, Bayan Mitchell, bense günahların mıknatısıyım."

"Grinin Elli Tonu'nun yazarı rekabete hazırlan! Sylvain Reynard sahneyi sana bırakacakmış gibi görünmüyor."
Books and Reviews'tan Jessica Durham

"E.L James'in Grinin Elli Tonu romanını bitiren kadınlar, üzülmeyin. Daha fazla zevk alacağınız bir eseri elinizde tutmaktasınız. Bu roman içerdiği aşk ve romantizm bakımından Grinin Elli Tonu'na en büyük rakip."
Kirsten Acuna



Fuar ile ilgili ayrıntılı bilgiler için İSTANBUL KİTAP FUARI sayfasına bakabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Subscribe to our Newsletter

Contact our Support

Email us: Support@templateism.com

Our Team Memebers