28 Mayıs 2013 Salı

Tanrı-Jennifer L. Armentrout | Kitap Yorumu


Kitabın daha önce tanıtım yazısını ve ön okumasını burada paylaşmıştım.İsterseniz yorumdan önce bir göz atabilirsiniz.

Sanırım böylesine harika bir kitap yazan bir yazarı tebrik etmekten başka yapacak bir şeyimiz kalmıyor.Hele kitabın sonunu okuduktan sonra yazarın kendini geliştirdiğini ve bizi serinin devam kitabında daha büyük maceraların beklediğinden kesinlikle eminim desem yanlış olmaz.

Tanrı için şuana kadar ‘’serinin en iyi kitabıydı’’ lafını rahatlıkla söyleyebilirim.Kitap başından sonuna kadar oldukça başarılı ilerledi.Yazar yine mitoloji gücünü kullanmış ve olayları iyi bir şekilde uyarlamış diyebilirim.Özellikle her bölüm sonunda heyecanın en yüksek safhada olduğu kısımda bölümlere son vermesi de bizi gelecek bölümler için heyecanlandırıyor doğrusu.

Neyse,lafı daha fazla uzatmadan kitabın içinde neler yaşanmış,hangi olaylar meydan gelmiş ondan biraz bahsedeyim.(Biraz diyorum ama sanırım oldukça uzun ve ayrıntılı bir yazı olacak :D)

-Yazının bundan sonraki kısmı kitap hakkında oldukça fazla SPOILER  içermektedir.Kitabı henüz okumayanların burayı da okumalarını tavsiye etmem!-



Kitap Alex'in bir rüya görmesiyle başlıyor. Rüyasında yasak aşkı olan Aidan'la dans ederken buluyor kendini. Sonra da Seth çıkıyor ortaya. Ama Alex hala kimi seçeceği arasında kararsız kalıyor.

Serinin Kitapları
Daha sonra ilk bölümün en can alıcı kısmı geliyor.Alex,New York Akit’indeki dostu Laadan’dan bir mektup alıyor.Mektupta ise babasının hala hayatta olduğu yazıyor.Alex mektubu okuduktan sonra,daha öncelerinde duruşması için gittiği New York Akit’inde gördüğü o kölenin kendi babası olduğunu anlıyor.Ve onu kurtarmak için elinden gelen her şeyi yapmaya hazır görünüyor.

Bu sırada Alex’in Seth ile olan antrenmanları devam ediyor.Bu antrenmanlar sırasında Alex,Seth ile biraz yakınlaşmaya başlıyor ve bu yakınlaşma sonunda da yeni bir run kazanıyor.Daha sonra bu runların Alex’in Uyanmasının habercisi olduğunu anlıyoruz.

Tüm bunlar yaşanırken New York Akit’inde sorunlar meydana gelmeye başlıyor.Köle olan melezler birbiri ardına kaybolmaya ve bulundukları iksirin etkisinden çıkmaya başlıyorlar.Tüm bu olanları araştırmak için Lucian ve Seth tekrar New York’a gidiyorlar.

Bu sırada yalnız kalan Alex ve Aidan;;Eğitmen Romvi ve Baş Bakan Telly'nin üzerlerinde taşıdıkları dövmelere ait birkaç bilgi ediniyorlar.Dövmedeki sembolün eski bir mezhep olan ve İlk Apollyonların ölümlerine neden olan Thanatos Mezhebi'ne ait olduğu anlaşılıyor.Artık Alex'in Thanatos Mezhebi'ne karşı da dikkatli olması gerekiyor.

İkinci Apollyon'umuz Alex
 İlerleyen bölümlerde Baş Bakan Telly,Alex’in bulunduğu Akit’e geliyor ve her şeyden haberdan olduğunu Alex’e söylüyor.Evet,Telly ,Alex’in bir safkanı öldürdüğünü ve tüm bu olayları örtbas etmek için birisinin zorlama büyüsü kullandığı biliyor.Tüm bunlara karşı Alex’i tehtid eden Telly,Alex’in teslim olup bir köle olarak yaşaması karşılığı kimseye bu öğrendiklerinden bahsetmeyeceğine dair bir antlaşma yapıyor.Ancak bu antlaşmanın Alex tarafından kabul edilmediğini gören Telly tek çare olarak Alex’i öldürmesi için kendi adamlarından birisi olan Linard’ı gönderiyor.Üstelik planıda işe yarıyor. Linard,Apollyonları öldürebilecek tek silah olan Titan kanına batırılmış bir hançer ile Alex'i öldürüyor. Evet,Alex artık ölmüştür!

Uyandığında kendini tüm ölülerin bulunduğu Yeraltı Dünyası'nda Styx Nehri'nde buluyor.O artık neredeyse ölüdür.Neredeyse.Çünkü tüm ümitler tükendiğinde bir tanrı Alex'e yardım ediyor ve geri dönmesini sağlıyor.

İşte olaylar burada ilginçleşiyor.Onu kurtaran tanrı,korumalarından biri olan Leon'dur.Evet,Leon bir tanrıdır!Hem de Alex'i yakından ilgilendiren bir tanrı.

Çünkü Leon,Apollo'nun ta kendisidir!

Kızgın Tanrı Hades!
Seth tekrar geri dönüyor.Ama gelirken yanında birisini de getiriyor.O çok kötü bir şey yaptı.Seth,Baş Bakan Telly'i elleri kolları bağlı bir şekilde bir hücreye hapsetti.Artık olaylar kızışmaya başlıyor.Tüm bu Bakan Telly'i kaçırma planlarının arkasında Lucian vardır.O,Seth'in güvenini kazanmış,şimdi de Alex'i ele geçirip onu evinde mahkum tutmakta.Lucian'ın artık tek bir amacı var:Birkaç gün içinde Uyanacak Alex ve Seth ile birlikte iki Apollyon'a sahip olup tüm dünyaya hükmetmek!

Lucian'ın planları oldukça başarılı ilerliyor.Bir yandan Seth'in kontrolünü elinde tutarken diğer yandan da ikinci Apollyon olan Alex'i tutsak ediyor.Ve daha sonra Lucian tüm konsey üyelerini ve Akit'teki öğrencileri toplayıp bir duruşma yapıyor.Duruşmada Baş Bakan Telly'nin cezalandırılması gerektiğinden ve başlatacağı yeni rejimden bahsediyor.

Telly hakkında verdiği karar ise ölüm oluyor.Bu ölüm görevini de Seth'e veriyor.Seth,Alex'ten aldığı Akaşayı da kullanarak Baş Bakan Telly'i herkesin gözü önünde öldürüyor.

Ve işte o zaman salonun kubbeleri üzerinde üç kanatlı furiler ortalığı yakıp yıkmak için beliriyor.

Güneş Tanrısı Apollo
Bir Tanrı Katili’ne dönüşen Seth’i kimse durduramıyor.Furiler bile onun gücü karşısında çaresiz kalırken,her yerde kaos yaşanıyor.Safkanlar ve melezler yaralanıyor,hatta bazıları hayatlarını kaybediyor.Tüm bu kargaşadan yararlanan Alex ve diğerleri kaçmayı ve Seth’ten kurtulmayı başarıyorlar.Seth artık bir Tanrı Katili’ne dönüşmüştür.Lucian’a sonuna kadar bağlanmış olan Seth,tanrıları kızdırıyor ve tanrılar yavaş yavaş herkese cephe almaya başlıyor.Artık herkes büyük bir savaşın eşiğindedir.

Günler ilerliyor ve Alex'in doğum günü yani Uyanacağı gün gelip çatıyor.Alex,acı ve korkunç feryatlar içinde Uyanıyor ve Uyanıyorken de Seth ile bağlantı kuruyor.

Artık Alex,Seth'e aittir ve Seth ne isterse o da aynısını isteyecektir.

Uyandığı zaman Alex'in ağzından şu son sözler duyuluyor:

''İlk...var oluşumun tek amacı.Benimdi o.Diğer yarımdı.Buradaydı,bekliyordu.Daha şimdiden içimdeydi;gördüğümü görüyor,bana fısıldıyor,geleceğine dair yeminler ediyordu.
Alex'in runlarından birisi.

Seth benimdi.

Ve hepsi ölecekti.

Gülümsedim.''


Son olarak kitaba verdiğim puana bakalım:


Serinin ilk iki kitabının yorumları için:


2 yorum:

  1. çok sağol böyle uğraştığın için... çok merak ediyordun merakımı giderdin tabi hala merak ediyorum o ayrı :D

    YanıtlaSil

 

Subscribe to our Newsletter

Contact our Support

Email us: Support@templateism.com

Our Team Memebers