24 Haziran 2014 Salı

Anime Yorumu: Noragami


Anime Adı:Noragami
Türü:Aksiyon,Macera
Bölüm Sayısı:13/12+
Yapım Yılı:2014
Puan:4/5
Bu diyar ve diğer diyar arasındaki sınırda 8 milyon tanrı, tanrılara hizmet eden ölü ruh ve yardımcı diğer ruhlar insanların işlerine karışmaktadır. Tatlı bir orta okul öğrencisi olan ''Hiyori Iki'' sınıf arkadaşlarının zorbalıklarına katlanmaktadır ve dinlenme odasına gidip tek başına ağlamaktadır.Tuvaletin duvarına karalanmış olan bir telefon numarası ve '' senin sorunlarını çözeceğim'' şeklinde mesaj görür. Numarayı aradıktan, Karşısına mayo giymiş evsiz kendine tanrı diyen bir çocuk çıkar. Yato isimli bu çocuk, kaba, huysuz, tembel, ve kimsenin isteklerini asla dinlememektedir. Fakat elinde tanrı olabilecek güç vardır ve kimse bunu bilmemektedir.

Animedeki yaşanılan dünyada büyük veya küçük yüzlerce tanrı vardır. Ana karakterimiz olan Yato da bir tanrıdır. Aslında tanrıcık desek daha doğru olur. Çünkü henüz çok önemli bir tanrı değildir. Kendisinin de dediği gibi bir sokak tanrısı olan Yato ondan yardım isteyen kişilerin yardıma koşmaktadır.Hayali ise bir gün en büyük tanrı olabilmektir. Bir de kötü tanrı olan ve canavar diyebiliceğimiz tanrılar var. Yani "Ayakashi"ler. Yato gibi tanrılar Ayakashileri öldürmekle görevlidirler. Ve onları öldürebilmelerinin de tek bir yolu vardır. "Shinki" (Kutsal Hazine) adını verdikleri saf ruhlar yardımıyla onlardan güç alarak Ayakashileri öldürebilmektedirler.

Ana karakterler Yato,Iki Hiyori ve Yukine

Kendi Shinkisini kaybeden Yato tam da o gün Iki Hiyori ile karşılaşır ve Iki onun hayatını kurtarır. Ama bir sorun vardır insanlar bu tanrıları göremezken Iki,Yato'yu görebilmiştir. Ve böylece Iki,Yato ve ileride Yato'nun Shinki'si olacak olan Yukine'nin maceraları başlar.

Noragami oldukça hoş bir animeydi. Toplamda 12 bölümden oluşuyor.Yani bu yaz günlerinde vakit geçirmek için izleyebileceğiniz bir anime. Zaten en fazla 2 günde bitirirsiniz animeyi. Benim görüşlerime gelecek olursak; animedeki komik sahneler gerçekten eğlenceliydi. Özellikle Yato'nun sahneleri. :D
Ama şunu da değinmek gerek; bence animenin bölüm sayısı da azken bazı konulara daha fazla ağırlık verilebilirdi. Yani diğer bölümlerden bağımsız bölümler yerine ana temayı destekleyecek bir şeyler gösterilebilirdi. Bir de bazı yan karakterler hakkında daha fazla bilgi alabilseydik tadından yenmezdi sanırım. 

Ama yine de benim sevdiğim bir anime oldu Noragami. Yani sizde biraz kafa dağıtmak için bir şeyler arıyorsanız Noragami'ye göz atabilirsiniz.Şimdilik bu kadar başka anime yorumunda görüşmek üzere.



*(Bir sonraki izlenilecek anime: Another)



0 yorum:

Yorum Gönder

 

Subscribe to our Newsletter

Contact our Support

Email us: Support@templateism.com

Our Team Memebers