16 Kasım 2014 Pazar

16.KCBT: Iki Hayat Arasında | Jessica Shirvington - Yorum

''Mükemmel Hayat Mı? Yoksa Mükemmel Aşk Mı? Sen Seç.''

Kitap:İki Hayat Arasında
Yazar:Jessica Shirvington
Yayınevi:Yabancı Yayınları
Sayfa Sayısı:320
Tür:Dram-Gizem
Puan:4/5
Mükemmel hayat mı?Yoksa mükemmel aşk mı?Sen seç. Sabine herkes gibi değildi. Kendini bildi bileli, iki hayatı vardı. Her yirmi dört saate bir Değişim geçiriyor ve her günü iki kere yaşıyordu. Mükemmel Hayat. Wellesley'de, Sabine istediği her şeye sahipti: cazibeli arkadaşlar, şık kıyafetler, başarılı bir okul yaşamı, herkesin birlikte olmak istediği bir sevgili ve göz kamaştırıcı bir gelecek... Mükemmel Aşk.
Roxbury'de Sabine'in bambaşka bir hayatı vardı: maddi zorluklar çeken bir aile, serseri arkadaşlar ve sırrı ortaya çıktığında başına gelen korkunç olaylar… Ama sonra Ethan'la tanıştı. Yakışıklı ve ilgi çekiciydi; üstelik Sabine, daha önce hiç kimse için böyle şeyler hissetmemişti.
Tüm istediği tek bir hayat yaşamak olan Sabine, bu nihayet mümkün gibi göründüğünde, amacına ulaşmak için bir dizi tehlikeli deney yapmaya başlamıştı. Ama kendisine inanan tek adamı ve geri kalan her şeyi riske atmayı göze alabilecek miydi?
-Yorum-
İki Hayat Arasında kitabının blog turunu ilk aldığımız zamanlarda kitap hakkında neredeyse hiçbir şey bilmiyordum. Sadece iki hayat yaşadığını düşünen genç bir kızın hayatını anlattığını biliyordum. Nihayetinde zaten kitap böyleydi ama bunun dışında kitabın bana göre eksi ve artı yönleri de mevcuttu. Şunu gerçekten samimi bir şekilde söyleyebilirim ki kitaba başlamadan önce ve kitabı bitirmeme çok az bir sayfa kalmasına kadar kitap için hep "orta karar bir kitap" diye düşünmüştüm ve en fazla 3 puan veririm diye düşünüyordum. Her ne kadar kitap büyük bir kısmında bence normal bir tempo ile devam etmiş olsa da yaklaşık son 25 sayfası, kitabı bitirdiğimde hakkında daha farklı düşünmemi sağladı.

Kitabın konusuna gelecek olursak; Sabine küçüklüğünden beri iki farklı hayat yaşamaktadır. Roxbury'de fakir bir ailenin iki kızından birisidir. Ailesine çalıştıkları eczanede yardım etmek ve tek arkadaşı ile takılmak dışında ne bir aktivitesi ne de bir gelecek planı vardır. Wellesley'de ise genç bir kızın sahip olmayı isteyeceği her şeye sahiptir. Zengin bir aile, pahalı bir araba ve herkesin gözdesi bir erkek arkadaş. Sabine her gece yarısı Değişim geçirerek bu iki hayatı arasında gidip gelmektedir.
Zaman geçtikçe de bu ilginç yaşamlarını bir takım deneyler ile test etmeye başlar. Mesela bir hayatta yaralanırsa bu diğer hayatında da etkili olur mu, ya da bir yaşamında ciddi bir hastalık geçirirse bu diğer hayatında da olur mu, ama en önemlisi eğer bir hayatında ölürse sadece diğer hayatında yaşayarak her zaman istediği "tek hayat"a sahip olabilir mi? Tabi bu deneylerin hepsi istediği gibi sonuçlanmaz, yaptığı deneylerin birisinde yakalanır ve ailesine "gerçek"i itiraf ettiğinde yani iki hayatı olduğunu söylediğinde ona inanmayan ailesi yüzünden kendisini bir ruh hastalıkları kliniğinde bulur. Ve burada tanışacağı Ethan adındaki adam sayesinde de hayatlarını sorgulamaya başlar ve bazı şeylerin diğer yönlerini görmeye çalışır.

Kitaptaki karakterler ise bence çok akılda kalıcı ve derin karakterler değildi. Sabine karakterine kitabın çoğunda sinir olduğumu söylemem gerek. Çoğu zaman aptalca kararlar verdi bana göre. Ethan ise ana karaktere göre biraz daha derindi ve kendimi ona daha yakın hissettim.

Yorumun başında bahsettiğim kitaba son anda 4 puan vermemi ve sevebilmemi sağlayan o son 25 sayfaya gelecek olursak; bu son sayfalar bence kitabın kalan kısmındaki duygu sahnelerinin tamamından daha fazla duygu ve samimiyet içeriyordu. Ethan karakterini daha da bir sevmemi sağladı ve yazarın o son sahnede olaylı bağlamadığı ve sonlandırdığı kısım çok hoşuma gitti ve kendi kendime "bence bu kitap 4 puanı hak ediyor" dedim.
Evet, böyle işte. Neticesinde sevdiğim bir kitap oldu. Beklentilerinizi yüksek tutmazsanız tavsiye edeceğim bir kitaptı. Son olarak bu turda bize destek olan Yabancı Yayınları'na teşekkür ederiz. Başka blog turlarda görüşene kadar kendinize iyi bakın.

-Çekiliş-
a Rafflecopter giveaway

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Subscribe to our Newsletter

Contact our Support

Email us: Support@templateism.com

Our Team Memebers